Wednesday, March 17, 2010

Perspektiver


Her er søte Janne, kjekke Frank og jammen santen kan den ivrige fotografen skimtes. Hehehe :-)

Saturday, March 13, 2010

Slottet og litt om Lysøen...


Ingen skikkelig Oslotur uten et lite blikk på slottet. Flagget var oppe, så da er vel Kongen hjemme? Husker at jeg var skikkelig skuffet da jeg som barn så slottet for første gang. Syntes Ole Bull sin villa og Gamlehaugen var vel så fine "slott". Hva synes du?


Tar med et bilde av Ole Bull sin villa på Lysøen. En perle! På Lysøen er det mange hvite turstier. De har nemlig skjellsand som dekke. Fin utflukt enten man skal på kjærestetur eller på tur med småbarn. Ta båten fra Buena kai og gå opp til utkikkstårnet. God tur! NB! Sjekk båtruten, den går ikke for ofte ;-)

Helg i Oslo

Forrige helg var vi en tur til Oslo. Nydelig kjørevær på fredagen gjorde turen ekstra kjekk. Her ser du utsikten fra fergen mellom Mannheller og Fodnes.


Under er det bilde fra Hemsedalsfjellet. Nydelig snødekt i ulike blåfarger. Jeg liker best å kjøre over Hemsedal når vi skal østover. Tidsmessig er det vel ikke store forskjellen mellom Hemsedal og Filefjell - kanskje litt kjappere over Hemsedal?












Et yndlingssted i Oslo er Litteraturhuset. Det ligger bak Slottsparken (omtrent der Jan Thomas har studioet sitt...). Her er det veldig god mat og hyggelig atmosfære. Anbefales! Det ble en laang lunsj her lørdag :-)



Thursday, March 4, 2010

På kafé med bestemor:)


Her er min kjære bestemor. Hun er en fantastisk flott dame. Kunnskapsrik og alltid engasjert i det som skjer i samfunnet. Bestemor var yrkesaktiv firebarnsmor, og styrte hus og heim mens bestefar var ordfører. Bestemor er et skrivende menneske og det er alltid en glede å lese brev fra henne. Her er vi på kafe på Lagunen etter å ha vært på sykebesøk på Haukeland.

Wednesday, March 3, 2010

Vi trenger flere førskolelærere

På Høgskulen i Sogn og Fjordane har vi en førskolelærerutdanning av meget god kvalitet. Liker du å jobbe med barn og å kunne bestemme over din egen arbeidsdag kan dette være yrke for deg. Sjekk denne flotte filmen om førskolelæreryrket.

Tuesday, March 2, 2010

Framme i Asker:)


Lader opp etter den begivenhetsfulle reisen, og gjør oss klar til en lang dag med kjekke førskolestudenter i Asker.

Nødlanding på flesland


En av dagens høydepunkter! I stedet for mellomlanding i Førde ble det nødlanding med dette flyet på Flesland. Litt svett opplevelse. Vi hadde to avbrutt landingsforsøk i Førde før kapteinen meddelte at vi måtte nødlande på Flesland på grunn av teknisk feil. "Der har de best bakkeberedskap!!" Jeg holdt meg fast i Leif Harald sin t-skjorteerm, mens Leif Harald pratet i vei om svigersønnens mulige båtkjøp. Lurte på om jeg burde tekste Frank og be han om å finne seg en ny kone om dette gikk dårlig.. Men turde ikke ta frem mobilen tilfelle den ville virke inn på instrumentene. Da vi landet kom brannbilene kjørende mot oss. Flykapteinen gav oss informasjon om hva som hadde skjedd, og lurte på om det var noen spørsmål. "Er det mulig å få fly videre med et litt større fly?" spurte jeg. Da kikket han på meg og sa "Jeg trodde ikke størrelsen hadde noen betydning." Så - slik var det. Nå har jeg vel statistikken og sannsynlighetsberegningen på min side, og trenger ikke bekymre meg for å fly på en stund.

Utsikt fra flytoget:)