Saturday, August 28, 2010

Gunvordalen til Soleisete - i kantarellens rike!


Tirsdagens tur kommer nå. Det er så travelt med oppstart av studieåret at jeg har ikke hatt tid til å skrive før. Men jeg har vært med på tur med fem av de superspreke Honky Togga-jentene igjen.

Planen var å komme seg opp på Svarteholten, men helt opp dit kom vi ikke. I kjent tradisjon gikk vi opp uten sti. Det positive med å gå uten sti er at man får svært god mosjon av å vabbe i mose og å dra seg opp knauser etter greiner. Jeg får også jobbet med den småangsten jeg har for å ikke se hvor jeg plasserer foten pga tett ormegress. Bakdelen med å gå uten sti er at man ikke alltid vet hvor ferden går eller hvor man ender. Så etter 1,5 times tur opp-opp-opp endte vi antagelig ved Soleisete i stedet for Svarteholten. Men det var helt greit. Vi stoppet i nedkanten av et steinras, og hadde nydelig utsikt mot Togga. Dette er visst et området som benyttes under Fjellsportfestivalen til utforkjøring. På vei ned fant vi en sti, og nedturen gikk derfor veldig mye lettere. Det vil si at vi hadde en liten avstikker utenom sti, helt til det ble for mye stup og jeg ba tynt om å få gå tilbake til den stien vi faktisk hadde funnet. Har ikke så lyst å figurere på YouTube i redningsfilm fra Sogndalsdalen..

Langs stien på vei ned lyste det gult flere steder. Vel hjemme kunne jeg og lyset i mitt liv, kose oss med stekt kantarell surret i rømme :-) Så - hvis du har tenkt deg opp her (og jeg kan love deg at om du er interessert i kantareller så er dette absolutt plassen for deg! Her var det mye!): gå til den porten som ligger helt til venstre, og følg den bekken som går der. Her er en umerket sti , men som du relativt lett kan følge oppover.

Friday, August 27, 2010

Tuesday, August 24, 2010

Hjernetrim for valper


Tilla er flink til å snuse, og trenger å bryne seg litt. Jeg har derfor puttet en liten deilig pølsebit i koppen og satt den oppned på gulvet. Plastkoppen gikk fort å snu, mens keramikk var tyngre og vanskeligere. Etter en liten pause klarte hun å bite i hanken. Og vips en pølsebit til den smarte hunden:)

Sunday, August 22, 2010

Lærdalstunnelen fra ny vinkel :)



Hjem igjen


Aldri har Toyotaen gått så stille :) Litt berg- og dalbane følelse å sitte bak på hengeren. For ungene er dette rene eventyret:) Superstas for jentene å få sitte foran. Så får vi se hvor mye dette koster på verkstedet..

Saturday, August 21, 2010

Østerbø med fire håpefulle


Bilen stoppet i en tunnel på fjellet. Derfor ble reisemål Geiterygghytta brått til Østerbø. I morgen får vi hjemtur på redningsbil. I mellomtiden koser vi oss med treretters middag. Ungene er som unger flest - dvs brant seg på sausen og spiste ikke opp, men det er greit. Vi har sett en hare som hoppet over tunet. Toppers:)

Wednesday, August 18, 2010

Dagens høydepunkt:)


Tur med snusing og fri i skogen. Selma først og Tilla etter. Og ro til tenking for mor:)

Thursday, August 12, 2010

Fossen i Vadheim


Og her var det bok :) Skal holde kurs i morgen, så da fikk jeg prøvd en ny tur. Bratt opp på fin sti og rundt en halvtime å gå.

Monday, August 9, 2010

Til London med barn

Weekendtur til London med eldstegutten (snart 13 år), storesøster (10 år), Frank og mine foreldre. Vi bodde på Hilton Tower Bridge, et pent, moderne hotell med god standard som ligger ganske sentralt. Enkelt å komme til og fra Gatwick, halvtimes togtur til London Bridge togstasjon, hvor togstasjonen lå bare fem minutters gange unna. Bilde viser meg på vei over Millenium Bridge, med St Paul cathedral i bakgrunnen. Broen kalles også wibbly- wobbly fordi den gynget så fælt etter åpningen, at den måtte stenges samme dag... Men nå er alt i beste orden :-)

Mat er blitt en del av denne bloggen, og i London er det mye god mat. Her er hamburger fra Hard Rock cafe London - et sted som falt i smak hos både guttungen og morfaren.. Under er det indisk mat. Jeg elsker indisk! Nanbrød og sterke gode smaker. Mmmm! Det er mange indiske restauranter å velge melleom. Her var vi på Lovage like ved Tower Bridge. Veldig god mat og god service.
Begge ungene har hatt engelsk siden førsteklasse, og en av grunnene til turen var å vise barna nytten av å kunne engelsk. Vi sa til dem på forhånd at de måtte snakke mest mulig - og måtte bestille sin egen mat. Det klarte de uten problemer. Flinke unger :-)
Madam Tussauds måtte besøkes. Veldig artig å se alle kjendisene, men utrolig mye folk. Faktisk nesten ubehagelig mye folk. Storesøster stilte seg i kø for å bli tatt bilde av med Michael Jackson, mens eldstegutten og morfar tok bilde med Obama. Morsomt :-) Til sist tok vi en bane og fikk se historiske voksfigurer.
Vi kjørte selvsagt Big Bus, og satt på taket. Det likte ungene godt. Med i prisen var et elvecruise, hvor vi fikk dagens beste guiding av en festlig matros. Så besøkte vi London Eye. Her stod vi selvsagt i den køen som tok leeeeeengst tid... Men turen var flott. Kjempegod utsikt :-) Lørdag fikk de som ville gå på fotballkamp og sett Charlton vinne!
Vel hjemme søndag kveld var alle svært fornøyde med turen. Måtte kjøpe en ekstra koffert for å få med hjem fangsten fra Hamleys - en femetasjes lekebutikk i Regent street. Et eldorado for ungene (bør unngås om du plages med migrene, hehehe :-)) We love London!!!

Saturday, August 7, 2010

Wednesday, August 4, 2010

Tilla på yndlingsplassen...


Jes - på kjøkkenet:) venter på at pannekakene skal bli ferdige. Og håper på en smakebit til uimotståelig, liten valp:)

Tuesday, August 3, 2010

Spe i Sogndalsdalen

Høstens oppstart med tirsdagstur. Vi valgte selvsagt å gå ut av stien på vei opp. Dette er Lars Monsen-inspirerte damer på tur:) På den måten ble balanse, kondis og ormeskrekk økt. Som forventet kom vi faktisk frem til Spe etter relativt grei tid.

Ikke noe å si på litt god gammel jungelstemning :-) Litt vanskelig å se hvor man tråkket på grunn av ormeblader, men det gir jo en ekstra piff til turen...


Utsikt fra Spe innover Dalavatnet. Her ser du Fjærlandsveien, og flotte fjell som Togga, Oksli og Frudalen. Spe ligger på vel 800 moh. Ned fulgte vi en merket sti og kom ned på Litlabø. Fin tur med flott utsikt!