Friday, November 19, 2010

From fjords to fjords with trouble

Jobben min medfører mye reising, og idag gikk turen fra Sognefjorden til Hardangerfjorden. Det er noen timers kjøring, men til gjengjeld er det en kjøretur gjennom flott natur.
Turen idag ble imidlertid preget av andre ting enn flott natur, da bilen fant det for godt å stoppe i en tunell. Det var mildt sagt en stressende opplevelse. Bilen gikk bare saktere og saktere før den rett og slett tok kveld. Og der satt jeg midt i en tunell uten utkjøringsmuligheter. BLÆH! Jeg hater ting som ikke virker!!!
 Heldigvis hadde jeg åndsnærvær nok til å prøve å starte motoren på nytt, og jeg fikk da bilen i gang igjen. Det lyste i frontpanelet som et amerikansk hus pyntet til jul, men det overså jeg galant og kom ut av tunellen. På Voss fikk jeg tak i en leiebil, og fikk fortsatt til studentene i Øystese.
Nå burde det sikkert vært en moral i denne historien, men det har jeg ikke kommet opp med enda. Slik er livet som reisenisse... Ellers har sikkert  den observante leser sett at de tre første bildene er fra Hardangerfjorden, mens dette siste bildet er fra Manhiller og viser Sognefjorden. Vakkert begge steder - ikke sant?

Thursday, November 18, 2010

Ville dyr i Sogndal

Trodde du det var trygt å vandre rundt i skogsområdene i Sogndal? Da tok du grundig feil. Jeg observerte både løve, tiger og elefanter i ettermiddag. Fikk sneket meg til å ta bilde av en løve som stod i ro et lite øyeblikk.... Advarsel er herved utsendt!

Sunday, November 14, 2010

Kaupangerholten i november

Kan du tenke deg noe bedre enn å kunne gå tur til fjells uten ski langt uti november? Sigrid og jeg fikk oss en flott tur til Kaupangerholten. Det er jo ikke en lang tur, men helt perfekt på en lørdagsettermiddag før mørket kommer. Vi parkerte i den første svingen på vei opp til Haukåsen, og gikk stien opp. Fremme var det ny bok i postkassen :-) Det var litt småkaldt, men vi hadde med varm kaffe og kjeks, og nøt nydelig utsikt utover fjorden og mot fjelltopper med melisdryss!
Selma og Tilla var selvsagt med på tur. De er blitt gode venner heldigvis, og elsker turer hvor de kan springe løs og snuse. Særlig Tilla synes det er mange spennende dufter i skogen, og tar små avstikkere fra stien. Jeg tror hun lukter hjort og andre dyr. Blir moro å få prøvd henne på spor når hun blir litt eldre. Lille hundebarnet :-)