Friday, December 24, 2010

God jul :-)

Tilla venter på julenissen. Hun har lovet å hjelpe han med pakkene. Hva hjelpen går ut på er litt uvisst... Muligens oppsnusing av matinnhold i pakker eller rett og slett bare å tråkke på pakkene og rive av papiret?!? Mens hun venter på nissen har hun funnet lillesøster sitt hjemmelaget julehjerte fylt med godis og hengt på treet. Så det var det. Nå henger det ikke der lengre. Effektiv og god nesebruk eller?
God jul alle sammen :-) Snart skal vi gå dagens tur i snøføyka med Herreavdelingen på øret! Herlig!

Sunday, December 19, 2010

Frankens pizzaslager

Frank lager en kjempegod pizza som er litt annerledes enn den vanlige kjøttdeig&tomatsaus-pizzaen. Og ungene elsker den! Deigen består av 9,5 dl hvetemel, 1 pose tørrgjær, 3,5 dl vann, 2 ts sukker, 1,5 ts salt og 2 ss olje.
Pizzadeigen deles i to rett etter elting og heves. mens du lager tomatsausen og fyllet. Fyllet lages av 2 kyllingfileter, 3 ss sweet soyasaus, 1-2 ss peanøttsmør, 1 ts grillkrydder og 2 ss olje. Kyllingen deles i småbiter og marineres i en pose med resten av ingrediensene. Bitene stekes lett på stekepannen. Tomatsausen består av: 1 bx hermetiske tomater, 1 ss basilikum, 1/4 ts salt, 1/4 ts sukker, litt chilipulver. Tomatsausen smøres på bunnene.
Fyllet fordeles utover og dekkes med hvitost. Stekes på 250 grader til osten blir gyllen. Etter steking toppes pizzaen med ruccola og eventuelt rømmesaus. Voila - maten er klar!
 Oppskriften er hentet fra BA sin kåring av Vestlandets beste pizza. Kan anbefales :-)

Thursday, December 9, 2010

Tilla som fjortis :-)

Den søte søte lille valpen har vokst mye, og blitt større - mye større! Når hun står på bakbena og hopper er det nesten ikke det bord hun ikke når opp på. Og ligger det mat der så er det vel bare rett og rimelig at hun får smake??? For fireåringen er kveldsmat blitt en utfordring. han liker å ta en skive foran fjernsynet nå når det går så mange koselige juleserier, men da kommer den lille pelsdotten susende og stjeler maten i ubevoktede øyeblikk. Faktisk trenger det ikke være så ubevoktet, så lenge det bare er barn der så synes hun det er fritt frem... Frank har byttet navn på Tilla og kaller henne bare for Pølsa. All ekstramaten samt at noen barn antagelig dobbeltfôrer har ført til litt runde tilstander... Men jeg tenker at cocker spanieler skal være litt kraftig bygde. Er det ikke sånn?
Bilde av Tilla er fra i går kveld. Mens jeg var på badet og pusset tenner, så hadde Tilla funnet seg svært godt til rette i godstolen. Lå og smattet av ren nytelse. Godt og mykt på saueskinnet! Og hun så på meg med en mine som om hun sa "Hva! Hvorfor i all verden skal ikke jeg få ligge her? Ser du ikke hvor godt jeg har det?" Skikkelig fjortistendenser altså.