Friday, February 25, 2011

Rodeo - iiihaaa!!!

 Da var det Katy Rodeo som stod på programmet. På vei dit kjøpte vi med oss Starbuck kaffe. Jeg tror det er litt typisk amerikansk å ha med kaffe i bilen siden man tilbringer mye tid derkjørende fra aktivitet til aktivitet. Det er store avstander her og kollektivtrafikk er så og si ikke eksistende.
 Her er defileringen med Katy Cowgirls. De red rundt med cowboyhatt, glittertopp, chaps og flagg. Texas har sitt eget flagg med en stjerne, som er minst like viktig som det amerikanske flagget for en ekte texan. På rodeoområdet var det masse ulike dyr - sauer, gris, hest, kalv og okser. Det var dyreutstilling tidligere på dagen og det hang sløyfer på båsene. Det var muligheter for å handle grillmat som sausage on a stick, en kjempestor grillpølse på pinne, hamburger med barbequesaus og biff fajitas - skikkelig cowboymat. Grillingen, dyrene og musikken skapte en helt spesiell stemning. Før rodeoen starten ble alle bedt om å reise seg og det ble holdt en takkebønn. Deretter sang et kor nasjonalsangen. Så startet moroa med stickman on horse først, deretter cowboyer som fanget kalver med lasso og tilslutt okseridning... I tillegg fikk noen barn prøve seg som rodeoryttere på sauer (!). De klamret seg fast til pelsen mens sauene - som var overraskende spreke - sprang! En helt uforglemmelig kveld - nesten litt uvirkelig å være i en slik cowboyverden!!!
 Her er film fra hesteridning og okseridning. Utrolig nok reiste samtlige deltakere seg og gikk på egne ben ut av banen. Må innrømme at jeg hadde hjerte litt i halsen! Legg merke til rodeoklovene. De hadde små innslag underveis i showet. Ungene gav kvelden toppscore. Absolutt en topp opplevelse!
Vel da er det snart tid for oss å reise hjem med fly igjen. Det er ikke akkurat noe vi gleder oss til for det er en utrolig laaaaaaaaang flytur, men vi har hatt det utrolig kjekt her så vi reiser hjem med mange gode minner. På grunn av syv timers tidsforskjell kommer vi til Flesland først i morgen klokken tolv, selv om flyet går herfra kl fire i ettermiddag. Skulle ønske vi kunne tatt med oss noen varmegrader hjem... Her har vært over 20 grader hele uken, så det blir en stor forskjell å komme hjem til 10 minus! Men det blir kjekt å komme hjem :)

Thursday, February 24, 2011

Downtown Houston

 Sammen med Kristin reiste vi en tur inn til Houston by. Her er bilde fra et enormt veikryss hvor du har seks etasjer med veibaner... og på det meste er det 24 filer (12 i hver retning!). Imponerende!
 Utsikt fra 60 etasje i JP Morgan Chase Tower som er den høgeste bygningen i Texas, den 51. høgeste bygningen i verden, med sine 75 etasjer. Fantastisk flott utsikt!
 

 Fasaden på JP Chase Tower sett utenfra!
 Siden det er svært varmt i Texas om sommeren - i går var her 27 grader - så har det blitt laget et avansert system av underganger hvor man kan gå fra bygning til bygning uten å bli klissvåt av svette. I disse undergangene finner du frisører, butikker og mange kafeer. For folk som jobber i Houston by er dette et vanlig sted å gå for å ta lunsj :)
Men vi valgte å ta lunsj på gateplan på en kjempeflott resturant som heter House of Blues. Bildet er av de kule lampene som hang i taket... Veldig god mat her!

Wednesday, February 23, 2011

Houston - we have a problem...

 Det er ikke sant - tvert i mot går det svært så bra her i Texas! Men det er en kul tittel som jeg bare måtte bruke. Det blir noen timer i bil på motorvei når man skal rundt og se på ting, men som dere ser utsikten bra! Houston skyline er absolutt vakker! Og så er det mange kule biler å se på for Jonathan. Tirsdag tok vi en tur til NASA Space Senter. Det var veldig kjekt!
 Space senter var en kjempefin attraksjon for barna. Vi fikk sett film fra ulike rakett oppskytninger og fikk gå inni et romskip. Her er bilde av doen ombord. Med håndtak for å holde seg fast... Dusjing ble gjort inni noe som lignet på et plastikkrør. Og det er ikke kjøleskap ombord, så maten er enten frysetørket eller bevart på andre måter, og serveres i noe som lignet intravenøsposer...
Kaffen er klar - bare å tilsette vann og finne et sugerør...
 Her er kontrollrommet på romskipet. Relativt mange knapper å holde styr på... I Houston driver de med trening av astronauter og har kontakt med romaskip, men det er i Florida på NASA Kennedy space senter romskipene sendes opp. I morgen, torsdag, sendes Discovery (space shuttel) opp på en ny ekspedisjon. Klikk her for mer info om denne oppskytningen :)
 Dagen ble avsluttet med manikyr og pedikyr for jentene og meg. Nydelige tåtiller på jentene :)

Tuesday, February 22, 2011

Houston, Texas - here we come!!

 Torsdag kveld reiste jeg og de to eldste barna på tur. Forventningsfulle dro vi avsted til Bergen for å reise til Houston for å besøke Laurence og familien. Flyet til USA gikk tidlig lørdag morgen. Vi var på Flesland før kl fem om morgenen. Flyturen gikk først til Amsterdam og deretter direkte til Houston. Jeg hadde glemt å ta med adressen til Laurence, og derfor fikk vi litt problemer med å komme på flyet fra Amsterdam. Men til slutt fikk jeg tak i adressen og fikk ordnet opp med flyplassfolkene, og vi fikk plass i et kjempediger jetfly. Widerøe gå du hjem! Dette var et enormt fly på to etasjer med egne tvskjemer i seteryggen foran deg. Så satt vi på flyet i ti timer. Jeg visste det var lenge, men det er GRUSOMT lenge å sitte i ro... Jeg ble i tillegg flysyk og spydde utover meg selv... Vel fremme i Houston var det lang kø for kontroller og jeg stinket!! Ikke særlig elegant inntreden til USA, men vi kom oss nå frem.
 Laurence og familien har et fantastisk flott hus, og det var kjempekoselig å se både store og små igjen! Søndag reiste vi til Galveston og ungene badet i Mexico Gulfen.Nydelig strand!! Ungene lekte og tegnet i sanden. Det var meningen at barna bare skulle vasse, men vannet var for fristende.. Så da ble det kleskjøp før vi tok middagen på the Strand.


 På kvelden koste vi oss med hvitvin ute i hagen. Vel tjuetre grader er en akseptabel sommertemperatur i Norge, og det var herlig å sitte ute.  Med gresshoppesurr ble det nesten en tropisk stemning i hagen.
 Mandag tok vi middag på Hooters - hamburger og pomfrites! Skikkelig sunn amerikansk mat! Vel, i alle fall veldig godt en gang i blandt! Flotte servitører med store fordeler er vel varemerket for denne kjeden. Av en eller annen grunn var det flest menn blandt kundene?!
 Her er bilde fra shoppinggate på outlet i Houston. Utrolig masse flotte klær og sko og vesker og smykker og ...og... You name it - we got it! Det vil si - nå er det sannsynligvis jeg som har det siden jeg gikk litt beserk med kredittkortet...