Friday, April 22, 2011

Stedjeåsen, Amlaholten og Hølsete

 Tirsdag ettermiddag gikk jeg og eldstegutten en tur opp på Stedjeåsen. Vi hadde pakket med oss kaffe og te, samt litt påskesnop. Heldigvis hadde vi gode sko for omtrent halvveis, ved et sel som står der stien går bratt opp under noen grantrær, var det snøføre resten av veien. Snøen er helt ok å gå på dersom man holder seg i stien, men kommer du utenfor stien synker du godt nedi!
Det var utrolig deilig å komme seg på toppen. Svett og glad koste vi oss med godis og fikk skrevet oss i boka :)
 Onsdag tok vi oss en familietur til Amlaholten på Kaupanger. Det er 2,5 km fra veien til toppen. Ungene klarte seg kjempebra selv om det var ganske bratt opp. Det var lite snø - denne turen kan faktisk tas med joggesko!
 Vi fikk låne med oss Bendiken på turen til Amlaholten. Han er en glad springer spaniel gutt på 1 år. Han og Tilla er gode kompiser og det var kjekt at vi fikk lov å ha han med en tur.
 Utsikten fra Amlaholten var ikke optimal - altfor mye skoddedis. Jeg får ta turen opp hit igjen når det er litt bedre sikt, det er en passelig ettermiddagstur å ta. Med minstemann på 5 år med på turen brukte vi en time opp med småstopp flere steder. På toppen koste vi oss med pølser på termos og på veien ned igjen hadde vi spikkepause hvor det blant annet ble spikket lasersverd!!
 Skjærtorsdag gikk jeg og Tilla en liten tur på Hølsete (Hyllsete). Her var det også snøføre, omtrent fra grinden som står midt i bakken. Jeg må innrømme at jeg synes det er ganske kjedelig å gå på snø, man sklir liksom litt bak for hvert steg man tar. Men vi kom oss opp til postkassen. Svett og fornøyd!

Friday, April 15, 2011

Da erklærer jeg tursesongen 2011 for åpnet!! Jippi!!

 I kveld har vi gått en tur til Kaupangerholten. Stien i skogen er bar og fin, men det er litt snø igjen i veien. Likevel var det ikke problem å gå med joggesko. Tilla er kjempeflink og holder seg ganske nærme selv om hun springer løs. Hun snuste og snuste - antagelig mye hjort i området... For å unngå kvister og søle i hele pelsen har hun på seg onepiecen sin, som den ungdommen hun er ;)
 Dette bildet er tatt for et par uker siden. Da gikk vi tur fra Vikane til Lemhyttene. Der ble det tidlig tørr og fin vei. Tilla koste seg med Dixie! En liten kaffekopp på benken ved postkassene hører med.
 Utsikt mot Fimreiteveien og Bondeviki fra utsiktsbenken mellom Vikane og Lem.
 Vi har også prøvd oss noen ganger i området opp mot Stedjeåsen, men der har det vært vått, gjørmete og glatt is i stien. Vi prøver oss nok snart igjen for det er en flott trimtur. Bildet under er fra stien som går fra Sandbakken og opp mot Stedjeåsen. Inni skogen er det tørt og greit å gå, problemet med is og sleipt føre er der det er mer åpent rundt stien. Vel - da er vi i alle fall i gang med turer i skogen igjen og det føles helt HERLIG! Gleder meg til mange flotte turer fremover!