Tuesday, May 31, 2011

Kan hunder leke gjemsel?

Absolutt! Kanskje ikke så god på å telle, men denne gjemmeplassen fant Tilla helt uten hjelp. "Gi en liten lyd!!! Piper ikke du - så leter ikke jeg!"

Sunday, May 22, 2011

Vardaheii og Hungerhaug

 Jippi!! Årets første tur over skoggrensen! Varadheii ligger på 895 moh og er et populært turmål. Vi hadde fått oss barnevakt så da kom vi oss avgårde på tur sammen. Det var veldig kjekt! Vi parkerte på Dalåker, like før bommen, og fulgte skiltene oppover. Turen til Vardahei gikk først på grusvei og så på fin sti. Det var stigning hele veien opp så jeg ble godt svett (og selvsagt hadde jeg høyere puls og var langt mer andpusten enn Franken... ikke at det irriterte meg...neihei). På toppen lå det fremdeles noen snøfonner, men det var ikke noe problem å passere dem. Det blåste friskt og regnet når vi gikk opp. Selv om vi hadde greit med klær på så savnet jeg en bøff eller noe slikt når vi kom opp mot toppen. Det er ofte mye kaldere på toppen enn man tror, og en liten lue eller lignende hadde vært godt på ørene.
 Standsmessig nok med kopp fra Starbuck som jeg dro meg meg fra Texas. En rask kaffesup er vidunderlig når man er kommet opp til posten! Jeg poserer villig med ny lekker sveis. Natural look :) Fra Vardaheii gikk vi ned til Hungerhaug, og fikk nok en post. Det ser lovende ut i forhold til å bli postmester i år! Også her var det flott sti å gå på og godt merket med røde prikker. Tilbake til bilen fortalte gps-klokken at vi hadde gått vel 8 kilometer.
 Tilbake hos svigers ventet det nok en opptur - en fantastisk god rabarbrapai! Og storfornøyde unger som hadde hils på lammene, lekt med lego og hoppet på trampoline.
Lyst å ta turen? Nedenfor er et kart som viser både Vardaheii og Hungerhaug, men det er både skilt og prikker så det er lett å finne. Vi brukte to timer på runden i et helt vanlig gåtempo. God tur :)

Saturday, May 14, 2011

Stedjeåsen

En ettermiddagstur til Stedjeåsen i dag. Turen er ikke så lang - men den er bratt! Resultatet er en fin trimtur. De raskeste trimmerne springer opp på under halvtimen! Så sprek er ikke jeg, men jeg ble likevel godt svett i mitt tempo! Det er lite utsikt på veien opp, men fortsetter du på stien etter postkassen på toppen og følger de røde prikkene kommer du til der bilde er tatt. Der er det fin utsikt mot Fimreite. Det gikk forresten helt greit å gå med joggesko opp nå. Litt snø over myren, men ble ikke klissvåt.

Tuesday, May 3, 2011

Blanda drops

 I påsken ble det tid til nok en familietur. Denne gangen til Hauståkernakken på Kaupanger. Nydelig sol og fantastisk flott utsikt over Amla. Ungene ble lokket med postkasse på toppen, påskegodis og litt sitting på skuldre.
 Her er gjengen på vei opp. Det var en fin skogssti å gå på. Vi parkerte på Kleppene (Skogaveien) og gikk gjennom skogen. Det var flere barnefamilier som hadde valgt seg dette turmålet. 

 Rett etter påske gikk turen til Trondheim på FoU-konferanse og overnatting på Rica Nidelva hotell. Der har de fantastisk god mat! Frokost med alt man kan drømme om! Og en dyktig mann bak ostedisken som anbefalte oster og fortalte om rekkefølgen de skulle spises i. Danning i praksis!
Etter tips fra trønderpia Karianne gikk vi på Dromedar og kjøpte søt chili kaffe. Det var veldig godt!

Ellers har Lillian og jeg vært en rask kveldstur på Amlaholten - selvsagt med en liten rast på toppen... Og så har tirsdagsturen startet opp igjen. Dagens mål var Bjørgahaug på Leikanger, en fjelltopp på 362 moh. Bratt oppstigning gjør denne turen til en populær trimtur for systrondingene. Onde tunger hevder at menn i førti+ alderen springer som galne opp for å være kjappest og deretter får hjerteinfarkt på toppen. Jeg håper det ikke er noe i den historien. Uansett var det en flott tur i solskinnet!