Tuesday, June 19, 2012

Tur til Molden

Dagens mål var Molden. I dag var vi faktisk hele seks damer på tur - også en ivrig, liten hund såklart:) Vi startet ved parkeringsplassen på Mollandsmarki. Med vel 15 grader og litt halvoverskyet himmel så var dette et supert turvær. Litt vind var det også enkelte steder, deilig etter svette oppoverbakker.
 Første pustepause ved selet på Svarthilleren. Her måtte vi skrive oss i boka også. Tilla poserte vakkert med utsikt i bakgrunnen mot Lustrafjorden og Urnes. Svarthilleren har fantastisk flott utsikt! Ikke et dumt sted å ta en rast.
 Etter Svarthilleren var det noen kjappe høydemetere som måtte bestiges. Skal man opp på en topp så er det bare å gå på...
Anita og jeg på toppen. Godt fornøyde med turen! Molden er på 1116 moh og har flott utsikt i alle retninger. Skiltet med Mål stod igjen etter helgens motbakkeløp, men passet bra i dag også. Her var det tid for en kaffekopp og å skrive seg i bok igjen. Vi brukte 1 time og 20 minutter opp (medregnet pauser).
Steinvarde på toppen. Det ligger fremdeles noe snø her og på toppene rundt. Ikke noe problem å gå opp, men det er tydelig at sommeren ikke har kommet helt på plass enda. Takk for en flott tur!

Tuesday, June 12, 2012

Tylderingen - en klar favoritt-tur!

Da var det tirsdag og det betyr tur. Dagens turmål var Tylderingen, en finfin ettermiddagstur. Tylderingen ligger på 1104 moh, og vi gikk opp fra Fretland i Sogndalsdalen. Denne turen har alt: kjempeflott utsikt og god trim med passelig stigning hele veien. Veien førte oss gjennom noen beiteområder for sau, hest og kanskje noen kyr? Etter stølen Djupadal gikk vi over på sti. Optimistisk stilte jeg i joggesko, men det var egentlig litt for bløtt enda for slike sko. Noen snøflekker var det også. Lengre oppe mot Høgafjell og Tylderingen var det heldigvis tørrere med lyng og mose som underlag. Kartet under er hentet fra fylkesatlas
 Vi brukte 1 time og 20 minutter opp fra Fretland. Da gikk vi i et vanlig turtempo. Det var som sagt vått i marken, men ellers var det lett og fint å gå. Noe stigning - og det kommer jeg vel til å merke mer til om et par dager...
 Utsikt fra toppen! Ved postkassen på toppen kan du se både mot Dalavatnet, men også mot Hafslovatnet. Det ligger fortsatt mye snø rundt om på fjelltoppene, men på Tylderingen var det snøfritt. Været var forresten litt mer skyet enn hva Storm lovet...
 Tilla hadde det kjempeflott på tur! Fikk tatt seg skikkelig ut. Det var spredd en del gylle på et av beitene vi passerte, så hun måtte rett i dusjen da vi kom hjem. Hun stinket!!
 Det spreke og blide turfølget på vei nedover igjen. Neste tirsdag er det en ny turpost på terminlisten. Men dagens tur var sesongens beste sålangt :)

Tuesday, June 5, 2012

Utsikt på Stedjeåsen??

 Utsikt på Stedjeåsen sier du? Nei, det er det vel ikke! Da går vi på Hyllsete i stedet. For noe tull! Det er  faktisk utsikt på Stedjeåsen også - i tillegg til at det er knallgod trim.
 Her er utsikten når man fortsetter på stien etter at man har skrevet seg i boka. Da blir det en runde på toppen, og stien er lett å følge siden den er merket med røde prikker.Her er utsikten mot Fimreite og Sogndalsfjorden.
 På vei opp har du kanskje sett dette skiltet på et tre? Og ja - det holder hva det lover!
Nemlig utsikt! Og her er utsikten mot Sogndal. Hvis nå bare noen kunne kappet ned den bjørken i midten så hadde dette vært suverent...
Flott tur på Stedjeåsen i dag - med flott følge og flott utsikt.

Saturday, June 2, 2012

Forskerliv og god mat!

Akkurat nå holder jeg på å forske på barnehagebarns skriftspråksutvikling, og er derfor på farten sent og tidlig for å samle inn datamateriale. Det er utrolig morsomt og spennende å holde på med en stor studie, selv om det blir lange dager. Å forske i distriktet innebærer nemlig timer med bilkjøring til hver informant. På vinterstid er det en nervepirrende oppgave på glatte veier, men akkurat nå er det ganske så fantastisk å ta morgenkaffien i bilen i slike omgivelser. Eller hva synes du? Om jeg misunte byfolket korte t-baneturer til informanter i vinter, så tar jeg det tilbake nå :)

I går kveld var jeg på matklubb med gode venninner. Det var en koselig kveld med god mat og hyggelig selskap. Jeg tok noen skrytebilder av maten! Forretten bestod av crostinis med ailoli, tunfiskcreme og marinerte tomater. Jeg bare elsker ailoli! Mmmm!!!



Hovedrett var kylllingrullade med parmaskinke, soltørket tomat og mozarella. Det ble en litt lite pen olivenskysaus, men den smakte utrolig godt!

 Til dessert hadde vi panna cotta med bringebærsaus.Oppskrift på denne følger under bildet. Panna cottaen var lett å lage og stivnet fint etter tre timer i kjøleskapet. En frisk og god avslutning på måltidet! Anbefales :)
Panna cotta (5 personer)
6 dl fløte
5 plater gelantin
2 vaniljestenger
2 dl sukker
Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang (åpnes på langs og skrap ut frøene). Ta av kokeplaten og rør inn gelantin. Fordeles i 5 skåler og settes kjølig.
Bringebærsaus
400 g bringebær
2 ss sitron
100 g melis
Alt blandes i foodprosessor til jevn saus. Sausen kan eventuelt siles om du ikke vil ha med frøene.