Wednesday, February 19, 2014

Sherlock Holmes museum

I godstolen til Sherlock - og med hattens hans :) Ser dere fotografen?
Skremmende likhet... Professor Moriarty - Sherlocks hovedfiende! Og hans norske tvilling!


Museet var helt ok - gavebutikken var artig!


Sunday, February 9, 2014

Sjømannskirken i London


I dag har vi vært på gudstjeneste i Sjømannskirken. Eldstejenten skal komfirmeres i mai og får følge konfirmasjonsundervisning her i vår. Siden kirken ligger et stykke unna går dagen med. Først tog og tube, så gudstjeneste, lunsj og deretter konfirmasjonsundervisning. Hjem med tube og tog. Puh! Men opplegget med konfirmantene er veldig bra :)
Kirken er veldig fin og det er hyggelige folk. Ukjente salmer, men så er jeg nok ikke så veldig god på salmer... Jeg mimer i beste stil! Egen bønn for sjøfolk var det også.
For en liten sum var det lunsj og selvsagt vafler å få kjøpt etterpå. Og god svart kaffi!

Vi har fått besøk av svigerfar og eldstegutten i dag. Det ble feiret med pizza på Al Fons. To kjempestore pizzaer som var veldige gode, men som vi ikke hadde nubbesjans til å spise opp. Bilde under viser pizzaen med italiensk salami. Ungene likte sizen :)

Sunday, February 2, 2014

Kinesisk nyttår idag - nå er vi i hestens år!

KUNG HEI FAT CHOI! 

Godt nyttår og velkommen inn i hestens år 2014. Hestens år vil være et godt år for alle som arbeider flittig. Flid og samvittighet er nøkkelord for hestens år i følge astrologien.

"Hestens år er regnet som et godt år som bringer lykke. Magiske hester har overnaturlige evner, er heltemodig, sterk og kan til og med fly!"

Så da er det bare å brette opp ermene og jobbe hardt fremover! 

Det var mange, faktisk veldig mange, som hadde lyst å være på Trafalger Square ved Westminister, for å få med underholdningen der. Vi stod en stund i folkemengden for å få med oss showet på scenen, men ungene såg ingenting. Til slutt ble vi lei og gikk oppover til Chinatown i stedet. Det var mye mennesker der også, men det var små boder hvor vi fikk handlet lekepapirdrager og små vårruller!

Vi forsøkte å komme oss inn på en kinesisk restaurant for å spise middag, men det var vanskelig å finne noen restauranter uten kø langt nedover fortauet. Tilslutt endte vi på Pizza Hut! Ikke kinesisk, men greit nok. Så kjørte vi noen gater i toetasjers buss - det synes ungene er toppers! God utsikt i andre etasjen!
Vel hjemme i Wimbledon kom de hyggelige naboene våre med indisk mat til oss. Nydelig og sterk hjemmelaget indisk rett med reker og grønnsaker. Utrolig hyggelig :)


Saturday, February 1, 2014

Hverdagsliv i Wimbledon

Selv om det fremdeles er litt feriepreg på hverdagen her i Wimbledon (kanskje særlig i helgene), så begynner det likevel å bli litt mer rutiner. Ungene er på skolen hver dag, og de trives veldig godt. Det er en fantastisk flott skole! Flinke engasjerte lærere og masse interessante utflukter gjør at ungene lærer masse. Mye lekser - mye mer lekser enn hjemme, men det gir jo resultater. Hver uke er det skjønnskrift for minstemann, både ark og innføring... det er en tøff oppgave for han (og meg). Men håndskriften er blitt mye penere! Ungene følges til og fra skolen hver dag, og vi kommer veldig tett på hverandre i den lille leiligheten vår. De har fått vært med andre barn hjem, og vi har hatt besøk her. Et inkluderende miljø. 
Som nordmenn er vi jo utlendinger her i UK, og som utlendinger flest så holder vi sammen og har egne treff. Selv om jeg har som mål å bli bedre i engelsk er det befriende å snakke norsk innimellom. Torsdag var jeg for eksempel på mammapub på The crocked billet, og der var det sikkert 30 andre norske mødre. Masse hyggelige damer fra alle kanter av Norge. En del er her for å jobbe, men ganske mange er her siden ektefellen skal jobbe her. Spennende å bo i UK i et par år, og det later til å være mange gode støtteordninger (husleien her er helt sinnsyk! Vi betaler 20 000,- i måneden for en leilighet, og det regnes som rimelig! 50-75 000,- ikke uvanlig). Men jeg tenker likevel at ikke nødvendigvis er så enkelt å plutselig bli hjemmeværende med ansvar for å følge opp barna på skolen. I Norge er jo jobb en viktig del av hvem vi er og vår status, det er en norm som tilsier at kvinner skal være selvstendige og ikke bli forsørget. Kanskje er denne overgangen tøff selv om man kan trene, spise lunsj og holde orden på unger? Uansett, mammapuben var hyggelig og et fint treffpunkt.
 
Forresten er det en ting jeg virkelig savner - og det er den korte veien til jobb hjemme. Om morgenen her tar det en time til kontoret, og da er det så trangt på tog og bane at det føles som å være i en sardinboks! Ikke noe som heter privatsone... Denne uken har det i tillegg vært forsinkelser på toget pga brann og fordi en person hadde blitt truffet av toget! For å si det som Pollyanna så kan jeg være veldig glad for at jeg ikke har klaustrofobi :)