Wednesday, April 21, 2010

Reisebrev fra Barcelona

Hittil i bloggen har det vært hjemreisen fra Barcelona som har hatt all fokus. Det er jo ikke helt rettferdig i forhold til selve reisemålet - storbyen Barcelona. Jeg vil derfor skrive litt om opplevelse, ha med noen bilder, og selvsagt - si noe om maten...Her ser dere Frank, Morten og Bente på vei mot Sukkenes bro.
Vi bodde godt og sentralt på H10 racò del pi, Calle del Pi i Barri Gòtic. Rommet var bra og servicen topp. I tillegg var det bare 5 minutter til mange fine butikker... Fikk handlet en del på Desigual og en superfin skinnjakke på Massimo Dutti.Vi kjøpte billetter på Barcelona Turist Bus, og fikk slik sett oss rundt i byen. Litt småkjølig på toppen av dobbeldekkeren innimellom, men tok på fleecen. Anbefales.

Santa Maria del Mar er en flott gammel kirke med katelansk gotisk arkitektur. Kanskje den vakreste kirken i Barcelona med sine flotte blyglassvinduer fra 1400-tallet. Vi var også innom Museu Picasso, og jeg fikk et litt bedre inntrykk av Picasso. Han har ikke bare malt kubiske bilder. I den tidligere perioden malte han mange flotte bilder - blant annet flotte portretter av sine foreldre.


Turistbussen hadde også et stopp på Camp Nou, fotballstadioen til Barcelona Fc. Her fikk vi kjøpt noen (svinedyre) fotballdrakter til ungene. Franken koste seg her :-)

Antoni Gaudi er en sentral figur i Barcelona. Hans særpregde arkitektur er vært et besøk. Vi kikket på Casa Milà, La Sagrada Famila og Casa Batllò (bilde). Casa Batllò var vakker med sin glitrende fasade av brukket keramikkfliser. Huset ble bygget i 1906.

Maten i Barcelona var fantastisk (med unntak av to fiskemiddager som ikke var gode). Tapas er bare toppers, med deilige tomatbrød til. Vi fikk en yndlingsplass som vi besøkte to ganger, celler de la ribera. Mmmm... Og så er det viktig å nevne at det er mye god vin. Og deilige søte desserter... Og kraftig ekspresso... jepp - maten var super!

Konklusjon må være at Barcelona er en flott by med mange severdigheter, herlig atmosfære og god mat. Til tross for asketrøbbelet hjem så har jeg hatt en flott tur.

No comments: