Tuesday, May 25, 2010

Bortimot Pikkhaug på Kaupanger


I dag er det tirsdag, og det betyr ny tur med de spreke jentene. Med peanøtter og vann i sekken var vi klar for nye utfordringer. Dagens mål var Pikkhaug (815 moh) på Kaupanger. Som seg hør og bør var det ingen som hadde vært på denne toppen før.

Vi parkerte hos Lillian og Magne, og ruslet oppover. Det var fin grusvei oppover - og lure snarveier for lokalkjente. På vei opp fulgte vi veien rundt, det er mindre bratt, men mye lengre. På tilbakeveien tok vi en snarvei ned ved Arnfinnstølen.

Pikkhaug er greit merket på kartet, men det er ikke merket sti opp til toppen. Vi endte derfor opp på en sidetopp nærmere Svartedalen... antagelig :-) Vi skulle ha gått inn på en sti like ved en hytte. Det får bli neste gang denne turen kommer på terminlisten.

Men som de fleste er enig i - det er veien og selve turen som er målet. Bilder fra turen, det ene viser utsikt mot industri og byggefeltet på Kaupanger, og i bakgrunnen skimtes Bleia (1717 moh). Det andre bildet er tatt mot Sogndal, Eidet. Fjelltoppen er Storehaugfjellet (1169 moh). Langs fjorden her går det bilvei til Fimreite.

No comments: