Tuesday, October 19, 2010

Bordeaux 2: Besøk på vingård i St Emilion

 Vi hadde en dagstur mandag til den fine lille byen St Emilion vel 40 km øst for Bordeaux. Her produseres neon av verdens beste rødviner, og det bar byen preg av. Det var vinbutikker på alle hjørner :-) St Emilion har mange underjordiske katakomber og grotter. Her er det ideel temperatur til å lagre vin! Bildet er av tårnet Clocher midt i sentrum.
 St Emilion er også på UNESCO sin verdensarv liste. Byen ble grunnlagt av munken Emilion og hans tilhengere. Bildet under viser utsikten over torget.

 Her er jeg utenfor Chateau du Roy. Litt småkjølig har det vært her, derav jakke og skjerf.
 Så reiste vi på besøk til vingården Chateau Champion, og fikk en flott omvisning av Veronique. Hennes mann var åttende generasjon på vingården. Her er den mellomlagring på tønne, etter at vinen har vært i beholder, og så skal den på beholder og deretter på flaske. Hele prosessen tar to år, og deretter kan man evt lagre vinen videre... Eikefat blir brukt for å få god smak og hver tønne inneholder 300 liter vin...
 Vi fikk også et raskt innføringskurs i vinsmaking. Viktig å holde på stetten, og ikke på glasset, for da blir vinen varm. Lett å si, vanskelig å huske... Veldig god vin fikk vi, og en god lunsj. Her på bildet er det lukting vi driver med. Og lukting skal man gjøre i allefall to ganger.... Jeg har kjøpt med to flasker vin hjem til Frank, så får vi håpe kofferten ikke får for røff behandling.
Vinranker utenfor Chateau Champion. Innhøstingen var ferdig i forrige uke, så akkurat nå er det den første prosessen med å få fordelt skallets farge og tanniner i hele vinen, med rett temperatur som var jobben.

No comments: