Sunday, December 19, 2010

Frankens pizzaslager

Frank lager en kjempegod pizza som er litt annerledes enn den vanlige kjøttdeig&tomatsaus-pizzaen. Og ungene elsker den! Deigen består av 9,5 dl hvetemel, 1 pose tørrgjær, 3,5 dl vann, 2 ts sukker, 1,5 ts salt og 2 ss olje.
Pizzadeigen deles i to rett etter elting og heves. mens du lager tomatsausen og fyllet. Fyllet lages av 2 kyllingfileter, 3 ss sweet soyasaus, 1-2 ss peanøttsmør, 1 ts grillkrydder og 2 ss olje. Kyllingen deles i småbiter og marineres i en pose med resten av ingrediensene. Bitene stekes lett på stekepannen. Tomatsausen består av: 1 bx hermetiske tomater, 1 ss basilikum, 1/4 ts salt, 1/4 ts sukker, litt chilipulver. Tomatsausen smøres på bunnene.
Fyllet fordeles utover og dekkes med hvitost. Stekes på 250 grader til osten blir gyllen. Etter steking toppes pizzaen med ruccola og eventuelt rømmesaus. Voila - maten er klar!
 Oppskriften er hentet fra BA sin kåring av Vestlandets beste pizza. Kan anbefales :-)

No comments: