Thursday, July 14, 2011

Fannaråken i strålende solskinn

 Nydelig vær og sekken pakket med kaffe og sjokolade! Dagens mål var Fannaråken, en topp på 2068 moh. Vi parkerte ved Turtagrø og gikk innover dalen. Turlaget bestod av Rune, Torgeir, Karianne, Frank og meg, samt Lucky, Bendik og Tilla.
 Første kilometerne gikk på grusvei. Ganske kjedelig stykke å traske innover og sykkel hadde vært et godt alternativ her, men siden vi hadde med oss tre hunder som ikke var så sykkelvante så var det uaktuelt.
 Første rastepause på vei opp. Tilla, Bendik og Rune studerer stien oppover i fjellet, mens Karianne og Lucky slapper av. Turen oppover gikk svært bra! Sherpaene hadde laget supre trappetrinn der det før var bratte partier. Stien var godt utbedret! Det gav en lettere tur både opp og ned. Veldig kjekt!

Etter tre og en halv time var vi på toppen - og fikk panoramautsikt til alle kanter! Det er ikke mange godværdager på Fannaråken, men dette var en av dem. Og som ekstra bonus traff vi Eivind - en tidligere nabo som har sommerjobb på DNT-hytten - og fikk en hyggelig prat med han. Bildet under viser hytten og hvor tett det er mellom vardene. Toppen er ofte innhyllet i tåke og stupene rundt er bratte, så det er en nødvendighet.
 Torgeir og Karianne på vei ned fra Fannaråken. Sporty og freshe alle tre! Nedturen gikk lett, selv om det var bratt.Knærene holdt på alle selv om det ble noe krabbegang i trapper senere på kvelden. Hundepotene ble heldigvis heller ikke såre selv om det var mye tråkk på sten.
 Frank hadde sett at sherpanene lå når de hvilte og det måtte selvsagt prøves ut. Litt soling ble det også tid til! Så avsluttet vi turen med treretters middag på Turtagrø hvor vi fikk nydelig mat! Bildet viser desserten...
Bilder i innlegget er tatt av Torgeir og meg.

No comments: