Wednesday, February 23, 2011

Houston - we have a problem...

 Det er ikke sant - tvert i mot går det svært så bra her i Texas! Men det er en kul tittel som jeg bare måtte bruke. Det blir noen timer i bil på motorvei når man skal rundt og se på ting, men som dere ser utsikten bra! Houston skyline er absolutt vakker! Og så er det mange kule biler å se på for Jonathan. Tirsdag tok vi en tur til NASA Space Senter. Det var veldig kjekt!
 Space senter var en kjempefin attraksjon for barna. Vi fikk sett film fra ulike rakett oppskytninger og fikk gå inni et romskip. Her er bilde av doen ombord. Med håndtak for å holde seg fast... Dusjing ble gjort inni noe som lignet på et plastikkrør. Og det er ikke kjøleskap ombord, så maten er enten frysetørket eller bevart på andre måter, og serveres i noe som lignet intravenøsposer...
Kaffen er klar - bare å tilsette vann og finne et sugerør...
 Her er kontrollrommet på romskipet. Relativt mange knapper å holde styr på... I Houston driver de med trening av astronauter og har kontakt med romaskip, men det er i Florida på NASA Kennedy space senter romskipene sendes opp. I morgen, torsdag, sendes Discovery (space shuttel) opp på en ny ekspedisjon. Klikk her for mer info om denne oppskytningen :)
 Dagen ble avsluttet med manikyr og pedikyr for jentene og meg. Nydelige tåtiller på jentene :)

1 comment: