Friday, February 25, 2011

Rodeo - iiihaaa!!!

 Da var det Katy Rodeo som stod på programmet. På vei dit kjøpte vi med oss Starbuck kaffe. Jeg tror det er litt typisk amerikansk å ha med kaffe i bilen siden man tilbringer mye tid derkjørende fra aktivitet til aktivitet. Det er store avstander her og kollektivtrafikk er så og si ikke eksistende.
 Her er defileringen med Katy Cowgirls. De red rundt med cowboyhatt, glittertopp, chaps og flagg. Texas har sitt eget flagg med en stjerne, som er minst like viktig som det amerikanske flagget for en ekte texan. På rodeoområdet var det masse ulike dyr - sauer, gris, hest, kalv og okser. Det var dyreutstilling tidligere på dagen og det hang sløyfer på båsene. Det var muligheter for å handle grillmat som sausage on a stick, en kjempestor grillpølse på pinne, hamburger med barbequesaus og biff fajitas - skikkelig cowboymat. Grillingen, dyrene og musikken skapte en helt spesiell stemning. Før rodeoen starten ble alle bedt om å reise seg og det ble holdt en takkebønn. Deretter sang et kor nasjonalsangen. Så startet moroa med stickman on horse først, deretter cowboyer som fanget kalver med lasso og tilslutt okseridning... I tillegg fikk noen barn prøve seg som rodeoryttere på sauer (!). De klamret seg fast til pelsen mens sauene - som var overraskende spreke - sprang! En helt uforglemmelig kveld - nesten litt uvirkelig å være i en slik cowboyverden!!!
 Her er film fra hesteridning og okseridning. Utrolig nok reiste samtlige deltakere seg og gikk på egne ben ut av banen. Må innrømme at jeg hadde hjerte litt i halsen! Legg merke til rodeoklovene. De hadde små innslag underveis i showet. Ungene gav kvelden toppscore. Absolutt en topp opplevelse!
Vel da er det snart tid for oss å reise hjem med fly igjen. Det er ikke akkurat noe vi gleder oss til for det er en utrolig laaaaaaaaang flytur, men vi har hatt det utrolig kjekt her så vi reiser hjem med mange gode minner. På grunn av syv timers tidsforskjell kommer vi til Flesland først i morgen klokken tolv, selv om flyet går herfra kl fire i ettermiddag. Skulle ønske vi kunne tatt med oss noen varmegrader hjem... Her har vært over 20 grader hele uken, så det blir en stor forskjell å komme hjem til 10 minus! Men det blir kjekt å komme hjem :)

No comments: