Monday, August 27, 2012

Grøssete - en perle i Sogndalsdalen

 Minstegutten på 6 år, minstejenta på 8 år, Frank og jeg har vært på overnattingstur her på DNT-hytta på Grøssete. Det må være en av Sogndals best bevarte hemmeligheter - hytta er nemlig kjempefin, men har relativt få overnattingsdøgn! Frank tok det flotte bilde over av hytta - hvor jeg og Tilla sitter på trappen.
 Stien opp til hytta går fra Svedal (Kvamshagen), og det er en egen merket parkeringsplass ved veien. Stien er litt gjengrodd den første delen - og det går bratt opp til Fossen! Med sekken full av all slags godbiter var det en svett tur i solsteken. Siste stykke var over en myr - og her var det klegg! Turen er ikke lang og begge ungene klarte seg godt oppover.
 Vel opp på hytta var kleggestikk raskt glemt. Hytten er så trivelig med et lite stuerom, kjøkken og gang i ett, og et lite soverom med fire senger. Totalt kanskje femten kvadratmeter + utedo i løa. Utedoet var derimot ikke så fint syntes seksåringen. Han mente at han nok ikke trengte å gå på do før han kom hjem igjen...
 Utsikt fra kjøkkenet mot Dalavatnet. Ikke verst å sitte her og nyte nystekte pannekaker nei!
 Forresten var det masse moltekart rundt hytten og ned mot Navarsetevatnet. Disse er sikkert modne nå...

2 comments:

Liv Janne said...

Ja, Grøssete er ei flott hytte som burde vore brukt mykje meir! Vi var der på dagsbesøk for 2 år sidan.

Bergensergeita said...

Jepp - litt reklame er fint for denne hytta. Samtidig var det jo litt deilig å ha hytten for seg selv siden den ikke er så stor :)