Thursday, August 2, 2012

Til Storehaugen med Karianne og Torgeir

 Vi har fått fin-fint besøk fra Oslobygda, og med dette spreke besøket var det en tur til Storehaugen på programmet. Vi gikk opp fra via Bjørkastølen, en tur som virket lettere enn den jeg gikk i fjor fra Storamyri. Stien var godt merket hele veien opp og det var flott utsikt over Amla og Kaupanger.
 Fra parkeringen til toppen er det ca 6 km. Det er jo noen høydemetere som skal forseres, så det var bratt enkelte partier, men stien var god å gå på.
 Torgeir og Lucky poserer under en rot. På bildet over ser dere tydelig den "siste" haugen hvor det faktisk er igjen litt snø enda!
Det var utsikt mot Sogndal på vei opp den siste kneiken. Vi hadde mest opplett og sol på turen, men også noen regndråper og en regnbue på vei ned. På bildet under ser man at det regner i Sogndalsdalen...

 Til Storehaugen går det flere veier. Du kan starte på Storamyri, Vesterland, Bjørkastølen eller gå grusveien fra flysplassen. Vi tok grusveien ned igjen og fikk en tur på 12 km totalt.
 En sau og et smalahove...
 Postkassen med bok finner du ikke på toppvarden, den henger bortenfor de to store mastene på toppen. Vi fikk skrevet oss i manntallet. Så da er det bare to poster igjen før jeg kan skrive PM (postmester!) Hurra!
Takk til Torgeir for flotte bilder fra turen :)

No comments: