Sunday, July 4, 2010

Hesteggi, 907 moh




Det er sommer, det er sol og det er søndag! Og atpåtil en søndag hvor vi har fått barnevakt, så da fikk jeg og kjære Franken tatt oss en fjelltur i lag. Lillian på jobben har fortalt hvor flott tur det er opp til Hesteggi, så da ble det dagens mål. Vi kjørte opp på byggefeltet på Kjørnes, parkerte og fulgte stien oppover fra toppen av feltet. Stien er merket med røde prikker hele veien opp. Første del av veien var bratt. Så flatet det mer ut, og vi kom opp til et punkt med super utsikt over Sogndal. Her ser dere Fjøra, Stedje, sogndalselven og Campusområdet.Videre oppover kom vi over på skogsvei i vel 100 meter, før vi gikk inn på sti på høyre siden. På slutten av turen var det et bratt parti igjen. På toppen var det en postkasse til å skrive navn i (jepp- det er alltid stas!) Vi brukte 1 time og 20 minutter opp. Så slappet vi av med kaffe og litt sjokolade, og nøt utsikten. Her er det utsikt både til Haugmelen, Hurrungene, Veitastrandvatnet og mot Norane.
Måtte ta bilde med Selma, beardedcollien vår. Hun er 12 år og egentlig pensjonist, men hun elsker å gå på tur. Egentlig hadde vi ikke tenkt at hun skulle få være med på lengre turer, siden hun blir så sliten av det. Så dette er gjerne en av de siste turene på fjellet for henne. I skrivende stund ligger hun under sofabordet og sover. Hun er litt stiv i bakparten, men ellers tror jeg det gikk fint.

2 comments:

Anonymous said...

Ja,på Hesteggi var det fint du! No kan eg verkeleg begynne å inspirere folk til å ta denne turen, når eg til og med har vore der sjølv......
Helsing frå frilufts-Lillian

Bergensergeita said...

Bra Lillian :-) Godt jobbet! Nytter ikke å være stor i kjeften.. hehehe :-) Flere turtips??