Thursday, July 26, 2012

Fuglesteg med barn

Minstemann på seks år og jeg tok oss en tur til Fuglesteg i Luster i forrige uke. Det var flott turvær - fint å gå i t-skjorte, men ikke så varmt at det var ubehagelig. Minstemann hadde fått velge seg drikke og litt snop til turen, og la lystig i vei oppover bakkene. Han forkynte høyt at han "ikke skulle mase om når vi var fremme for det var så irriterende" (!) Og faktisk holdt han løftet og gikk dessuten hele turen på egne bein...
  
 Det er godt å ha noen holdemerker på hvor langt det er igjen til toppen (selv om det ikke er noe masing!). Første pustepause tok vi da vi kom opp til stømmastene. Neste pause var halvveis, og det er her ved den lille røde hytten. Her er det postkasse med bok til å skrive seg inn i. Neste holdepunkt er i svingen der det er god utsikt til fossen, og en benk å hvile seg litt på. Så er det bare en bratt svingete sti og en bratt eng igjen før du er oppe!
Godteri-pause på vei opp! Det var forresten tørre bekker, så drikkevannet måtte deles med Tilla.
 Og så var vi oppe på Fuglesteg. Her var det masse barnefamilier! Vi kjøpte hellekaker og saft, og det smakte utmerket! På nedovervei fikk minstemann en ny venn, og da gikk det fort å gå når han kunne diskutere ulike Star Wars figurer med en jevnaldrende gutt. Stolt gutt og stolt mor over den flotte turen :)

No comments: