Monday, July 9, 2012

Tur til Hesteggi, 907 moh

 Hesteggi er et av de fjellene du ser fra Sogndal sentrum. Kartet over er fra fylkesatlas og viser hvor Hesteggi ligger i forhold til Sogndal. Det er en flott tur opp på Hesteggi, selv om det var mye skodde på toppen. Vi valgte å gå fra toppen av byggefeltet på Kjørnes, men man kan også gå fra museet og følge skogsveien der. Fra Kjørnes er det bratt opp! Stien er merket og lett å finne. På veien er det en støl Jeiskedalen, med postkasse.
 Etter rundt 2,5 kilometer på sti kommer man opp på en skogsvei som man følger et par hundre meter. Deretter er det inn på sti igjen på høyre siden av veien. Det er merket med skilt. Det lå tung skodde på myren før siste oppstigning, og det såg nesten litt trolsk ut!
 Endelig på toppen! Fra Kjørnes og opp viste det nesten fire kilometer. Sigrid og jeg koste oss med kaffe, og var fornøyde med turen selv om det ikke var noe utsikt å skryte av i tåken. Nok en post tatt! Yes! Vi traff forresten en syklist på toppen. Downhill sykling er poppis i bygda!
 På vei ned igjen var det lettet litt så vi fikk sett ned mot Sogndal :) Turen ned gikk ikke spesielt fort - våte røtter på stien og joggesko er en kombinasjon som har vist seg å krever varsomhet...

No comments: