Monday, July 16, 2012

Store Haugmelen = F A N T A S T I S K ! !

 På Kaupanger er det en suverent flott tur opp til Store Haugmelen. Store Haugmelen er på 1172 m.o.h. og har god utsikt i flere retninger. Her tok vi turen en kveld i forrige uke. Første delen av turen er egentlig på grusvei, og det er jo slett ikke så moro som sti, så vi jukset litt og parkerte på Svåi. Herfra er stien fint merket med røde prikker og med skilt. Vi passerte Vassløysa og fortsatte langs steinmuren. Terrenget var ikke så bløtt, så det passet godt med joggesko. På bildet over er det utsikt ned mot Breisetevatnet.
 Franken på vei oppover. Dette er en tur man hvor man får opp pulsen, men det er så flott utsikt at det er bare en fordel med noen pustepauser. Mens det var sauer nedenfor Vassløysa, så var det ryper i lyngen oppover. De gjorde seg til for Tilla - flydde rett over henne, plystret og satt seg på steiner i nærheten, sikkert for å lokke henne vekk fra reir og unger. Tilla var sånn passe interessert - mer moro å bade i grøfter!
 Tilla på toppen! Og det var faktisk nesten vindstille! Vi fikk skrevet oss i boka (jepp, dette er en av postmesterturene!)
 Måtte ta en liten filmsnutt for å vise hvor flott utsikt det er. Så utrolig heldige vi er som kan nyte slik natur når vi vil! På filmen får du et 360 graders blikk fra toppen.
 Så bar det nedover - og på Vassløysa vanket det kaffe og pannekaker hos Rune og veslegutten hans. Det smakte nydelig. Så ruslet vi ned til bilen alle mann! Nede ved bilen viste klokken vel 8 km tur/retur. Tusen takk for en fantastisk tur!

No comments: